Ingredience:

  • 600 g rybího filé
  • sůl
  • ocet
  • 250 g těstovin
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g mouky
  • 1/8 l mléka
  • 50 g strouhaného sýra
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • mletý černý pepř
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • tuk
  • strouhanka 

Postup:

Nejdříve uvaříme v osolené vodě těstoviny. Po uvaření je propláchneme horkou vodou a jemně promastíme, aby se neslepily.

Filé nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme octem a na malém plameni dusíme ve vlastní šťávě.

Připravíme si cibulovou jíšku a podlijeme ji rybím vývarem a mlékem, dobře ušleháme a okořeníme. Získáme tak bešamelovou omáčku, kterou použijeme na zalití ryby v pekáči.

Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno vyskládáme přibližně polovinu těstovin, na ně položíme plátky filé, nakrájenou papriku a rajčata a zalijeme bešamelovou omáčkou.

Navrch dáme zbytek těstovin, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem (čím hustěji, tím lépe).

Zapečené filé pečeme cca 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá kůrčička.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang