Recept – maďarská vepřová pečeně

Hlavní jídlaMasoSlané receptyVepřové maso

Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si ukážeme, jak připravit maďarskou vepřovou pečeni.

Maďarská vepřová pečeně obsahuje kromě vepřového masa také papriku a rajčata. Pokud vám tyto kombinace chutnají, můžete vyzkoušet také klasický katův šleh.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa z kýty nebo karé
  • sůl
  • 20 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • špetka drceného kmínu
  • 20 g sádla
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g zelené papriky
  • 150 g rajčat
  • 20 g másla
  • 40 g nastrouhaného sýra

A jak zní recept na vepřovou pečeni?

Postup:

Naklepané a osolené plátky vepřového masa po okrajích lehce nařízneme a obalíme ve směsi mouky, červené papriky a drceného kmínu.

Plátky masa vložíme do vymazaného pekáče a vyskládáme na ně česnek nakrájený na plátky, nakrájenou papriku a kousky rajčat.

Celé osolíme a dáme do vyhřáté trouby. Přibližně v polovině pečení pomažeme maso rozpuštěným máslem a posypeme sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang