Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si ukážeme, jak připravit maďarskou vepřovou pečeni.
Maďarská vepřová pečeně obsahuje kromě vepřového masa také papriku a rajčata. Pokud vám tyto kombinace chutnají, můžete vyzkoušet také klasický katův šleh.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa z kýty nebo karé
- sůl
- 20 g hladké mouky
- 1 lžička mleté červené papriky
- špetka drceného kmínu
- 20 g sádla
- 4 stroužky česneku
- 250 g zelené papriky
- 150 g rajčat
- 20 g másla
- 40 g nastrouhaného sýra
A jak zní recept na vepřovou pečeni?
Postup:
Naklepané a osolené plátky vepřového masa po okrajích lehce nařízneme a obalíme ve směsi mouky, červené papriky a drceného kmínu.
Plátky masa vložíme do vymazaného pekáče a vyskládáme na ně česnek nakrájený na plátky, nakrájenou papriku a kousky rajčat.
Celé osolíme a dáme do vyhřáté trouby. Přibližně v polovině pečení pomažeme maso rozpuštěným máslem a posypeme sýrem.