Ingredience:
- ¾ kg brambor
- 1 lžička soli
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- 1 lžička kmínu
- 150 g hladké mouky
- 1 – 2 vejce
- 1 dl horkého mléka
- tuk na smažení
Postup:
Syrové oloupané brambory nahrubo nastrouháme a v míse z nich vymačkáme všechnu vodu, kterou slijeme.
Poté brambory okamžitě zalijeme horký mlékem (zabráníme tak jejich ztmavnutí).
Za stálého míchání brambory okořeníme kmínem a majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku a důkladně rozmícháme na konzistentní směs.
Bramboráky smažíme na pánvi na rozehřátém tuku z obou stran.
A lehčí a zdravější varianta jsou bramboráky připravené z rostlinných surovin, zde recept na takové rostlinné veganské bramboráky.