Ingredience:

  • 230 g nových brambor se slupkou nakrájených na čtvrtky
  • 230 g nakládaných míchaných fazolí (scezených a opláchnutých)
  • 1 jablko nakrájené na kostky zakapané citronovou šťávou
  • 1 nakrájená malá žlutá paprika
  • ½ hlízy fenyklu
  • 1 na kolečka nakrájená šalotka
  • listy salátu dubáčku

Na zálivku:

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce americké hořčice
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 2 lžičky nakrájeného tymiánu

Postup:

K uvařeným bramborám přidáme fazole, jablko, papriku, šalotku a fenykl a vše jemně promícháme. Opatrně, aby se brambory nerozpadly.

Poté v misce smícháme vše potřebné na zálivku a salát přelijeme.

Nakonec do mísy nebo hlubokého talíře rozložíme listový salát a na něj dáme bramborový salát.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang