Ingredience:
- 230 g nových brambor se slupkou nakrájených na čtvrtky
- 230 g nakládaných míchaných fazolí (scezených a opláchnutých)
- 1 jablko nakrájené na kostky zakapané citronovou šťávou
- 1 nakrájená malá žlutá paprika
- ½ hlízy fenyklu
- 1 na kolečka nakrájená šalotka
- listy salátu dubáčku
Na zálivku:
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžíce americké hořčice
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 2 lžičky nakrájeného tymiánu
Postup:
K uvařeným bramborám přidáme fazole, jablko, papriku, šalotku a fenykl a vše jemně promícháme. Opatrně, aby se brambory nerozpadly.
Poté v misce smícháme vše potřebné na zálivku a salát přelijeme.
Nakonec do mísy nebo hlubokého talíře rozložíme listový salát a na něj dáme bramborový salát.