Ingredience:
- 450 g nakrájených moučných brambor
- 230 g mletého kuřecího masa
- 1 velký banán
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 nakrájená cibule
- 2 lžíce nakrájené šalvěje
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 150 ml smetany
- 150 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř
- na ozdobu několik lístků šalvěje
Postup:
Do uvařených a rozmačkaných brambor důkladně vmícháme kuřecí maso.
Rozmačkaný banán smícháme s moukou, cibulí, asi polovinou nakrájené šalvěje, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi brambor s kuřecím masem.
Pomoučíme si ruce a vytvarujeme ze směsi 8 stejně velkých karbanátků, které postupně opékáme na rozpáleném másle (každý cca 12 – 15 minut po obou stranách).
Karbanátky po opečení udržujeme teplé.
Potom na pánev vlijeme kuřecí vývar, vmícháme smetanu a zbytek nasekané šalvěje a chvíli zahříváme. Vzniklou omáčkou karbanátky na pánvi přelijeme a ozdobíme lístkem šalvěje.