Ingredience:

  • 450 g nakrájených moučných brambor
  • 230 g mletého kuřecího masa
  • 1 velký banán
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 nakrájená cibule
  • 2 lžíce nakrájené šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml smetany
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • na ozdobu několik lístků šalvěje

Postup:

Do uvařených a rozmačkaných brambor důkladně vmícháme kuřecí maso.

Rozmačkaný banán smícháme s moukou, cibulí, asi polovinou nakrájené šalvěje, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi brambor s kuřecím masem.

Pomoučíme si ruce a vytvarujeme ze směsi 8 stejně velkých karbanátků, které postupně opékáme na rozpáleném másle (každý cca 12 – 15 minut po obou stranách).

Karbanátky po opečení udržujeme teplé.

Potom na pánev vlijeme kuřecí vývar, vmícháme smetanu a zbytek nasekané šalvěje a chvíli zahříváme. Vzniklou omáčkou karbanátky na pánvi přelijeme a ozdobíme lístkem šalvěje.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang