Ingredience:

  • 1 kapusta
  • 250 g mletého masa nebo 200 g měkkého salámu
  • 2 vejce
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • strouhanka na zahuštění a obalení
  • ½ lžičky kari koření
  • špetka pepře
  • sůl

Postup:

Hlávku kapusty vaříme asi půl hodiny v osolené vodě, necháme okapat a vymačkáme z ní zbylou vodu.

Takto upravenou kapustu rozsekáme nebo rozemeleme, přidáme mleté maso, sůl, koření, nadrobno nasekanou cibulku, utřený česnek, jemně nakrájenou slaninu a přimícháme dvě vejce.

Směs zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky.

Před smažením ještě kapustové karbanátky obalíme ve zbylé strouhance.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang