Recept – sekaná pečeně z mletého masa

Hlavní jídlaMasoRoládySlané receptyUzeniny

Sekaná patří mezi klasiku nejen tuzemské kuchyně. Naučíme vás, jak si připravit dokonalou sekanou z mletého masa.

Ingredience:

  • 750 g mletého masa
  • 2 lžičky koření na mleté maso
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžičky nového koření
  • 1 drcený bobkový list
  • drcená kulička jalovce
  • sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky

Postup:

Mleté maso dáme do mísy a postupně vmícháme sůl, všechno koření, cibuli a česnek (cibuli nakrájenou nadrobno, česnek prolisovaný), slaninu nasekanou na drobno a 2 vejce.

Nakonec přidáme strouhanku a mokrýma rukama důkladně promícháme. Směs necháme chvíli odstát.

Když směs ztuhne, vytvarujeme z ní 2 válce, které dáme na dobře vymaštěný plech.

Sekanou pečeme do červena v rozehřáté troubě. Před pečením podlijeme sekanou trochu horké vody a během pečení poléváme vypečenou šťávou.

Přibližně za hodinu bude sekaná hotová. Vyjmeme ji a nakrájíme na plátky.

Podáváme teplou s bramborem, bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang