Ingredience:
- 900 g řízků z kuřecích stehýnek,
- sůl
- pepř
- lžička citronové šťávy
- 2 lžíce kari pasty Vindaloo
- ¾ hrnku mouky
- 2 šlehaná vejce
- 200 g strouhanky
- řepkový olej
Postup:
Kuřecí řízky rozkrájíme na čtvrtiny a vložíme do misky, ve které kousky kuřete prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Potom ručně vetřeme vinadloo pastu do všech kousků masa a znovu důkladně promícháme.
Kuřecí nugety obalíme stejně jako řízek v mouce a strouhance.
Kuře Vindaloo nesmažíme, ale pečeme na plechu, který postříkáme olejem ve spreji. Kousky kuřete také postříkáme (nebo pomažeme) olejem a pečeme na 180° 15 – 20 minut.
Pokud si chceme připravit vlastní omáčku podobnou Vindaloo, můžeme rozmíchat chilli, kari a utřený česnek v troše vinného octa.