Cukrova poleva

Chcete připravit tak krásné cukroví, že by mohlo být od profesionálního cukráře? Připravte si tuto královskou polevu.

Ingredience

  • 6 lžic nebo 3 vrchovaté lžíce pasterizovaných bílků
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo jiného ochuceného extraktu
  • 460 g moučkového cukru
  • Potravinářské barvivo podle vlastního výběru
  • Další moučkový cukr na zahuštění polevy
  • Voda na zředění polevy
  • Cukrářské posypky

Postup

  1. V míse mixéru vyšlehejte bílky a vanilkový extrakt. Mixujte na střední rychlosti, dokud nezačnou pěnit, asi 15 až 20 sekund.
  2. Na bílky prosejte 1 hrnek moučkového cukru. Prosévání nevynechávejte, protože moučkový cukr má tendenci se srážet.
  3. Míchejte na střední rychlost, dokud se cukr nevstřebá. Postup opakujte ještě třikrát.
  4. Vyzkoušejte hustotu polevy. Zvedněte metly šlehače a podívejte se, za jak dlouho zmizí „špičky“ polevy. Chcete cca 8-10 sekund.
  5. Pokud není dostatečně hustá, přisypte do polevy 1 lžíci moučkového cukru, promíchejte a opakujte, dokud nedosáhnete této hustoty.
  6. Rozdělte polevu do misek a do každé misky přidejte samostatné potravinářské barvivo. Zkontrolujte hustotu a v případě potřeby přimíchejte více prosátého moučkového cukru na zdobení sáčkem nebo podle potřeby zřeďte vodou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang