4206113_maslovy_croissant_2734_200_mm-300x204-9612907

Inspiraci pochází z Francie – nemravně sladká pomazánka z bílé čokolády na čerstvém croissantu.

Budete potřebovat:

  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
  • 100 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 180 g bílé čokolády (peciček nebo jemně nasekané)
  • 40 g másla
  • špetku soli
  • máslové croissanty a čerstvé jahody k podávání

Za stálého míchání přivedeme téměř k varu obě kondenzovaná mléka, téměř vroucí tekutinu nalijeme na bílou čokoládu, přidáme máslo a špetku soli. Jemně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne homogenní hmota.

Necháme zchladnout, nalijeme do sklenice a skladujeme v ledničce. Podáváme s čerstvým máslovým croissantem a čerstvými jahodami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang