Tyto muffiny jsou inspirované klasickou vaječnou frittatou. Připravte si je k snídani, nebo jako svačinu do školy.
Ingredience
- 8 velkých vajec
- ⅓ hrnku neslazeného mandlového mléka
- 1 stroužek česneku, mletý
- ¼ lžičky dijonské hořčice
- ½ lžičky mořské soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 až 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 malé listy kapusty, jemně nastrouhané
- 1 hrnek rozpůlených cherry rajčátek
- ¼ hrnku šalvěje
- ⅓ hrnku rozdrobené fety
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte nepřilnavou formu na muffiny olivovým olejem.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce, mléko, česnek, dijonskou hořčici, většinu kopru (trochu si nechte na ozdobu), sůl a pepř.
- Na dno každého košíčku na muffiny nalijte jen trochu vaječné směsi. Do každého košíčku rozdělte kapustu, rajčata, šalotku a fetu a nahoru nalijte zbývající vaječnou směs.
- Pečte 20 až 22 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Podle chuti osolte a opepřete a ozdobte zbylým koprem.