Nic nepřivítá jaro lépe, než tento lahodný chřestový salát. Je lehký a osvěžující, s křupavou zeleninou, fetou a avokádovou zálivkou.
Ingredience
- 2 svazky chřestu, měkké části nakrájené na 1 cm kousky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- ½ stroužku česneku, utřeného
- ½ lžičky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 hrnek mraženého hrášku, rozmrazený
- Avokádový dresink
- ⅓ hrnku rozdrobené fety
- 3 ředkvičky nakrájené na tenké plátky
- ¼ hrnku piniových oříšků
- Lístky máty nebo bazalky na ozdobu
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a poblíž postavte misku s ledovou vodou.
- Vhoďte chřest do vroucí vody a blanšírujte ho asi 1 minutu, dokud nezměkne, ale zůstane jasně zelený. Přendejte ho na 1 minutu do ledové vody a nechte ho okapat a osušte na kuchyňské utěrce.
- Ve velké míse míchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř.
- Přidejte chřest a hrášek a promíchejte, až se obalí. Přeneste na talíř, pokapejte avokádovým dresinkem, posypte fetou, ředkvičkami, piniovými oříšky a mátou nebo bazalkou.