Poslední rajčata ze zahrady jsou ideální pro rychlé polévky, jako je tato. Kapustovou polévku s italskou klobásou budete vždy rádi na podzim připravovat.
Ingredience
- 1 balení (550 g) italské krůtí klobásy, odstraněná střívka
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 8 šálků nakrájené čerstvé kapusty
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/4 lžičky drcených červených pepřových vloček, nepovinně
- 1/2 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 3 a 1/4 šálku kuřecího vývaru (770 ml)
- 1 plechovka (425 g) fazolí cannellini, propláchnutá a okapaná
- 1 plechovka (410 g) nakrájených rajčat bez přidané soli, neosušená
- 1/2 šálku sušených rajčat (nebalených v oleji), nakrájených na kousky
- 1/4 lžičky pepře
Postup
- V 6 litrovém hrnci vařte klobásu a cibuli na středním ohni, dokud nezrůžoví, a rozbijte ji na drobné kousky, 6-8 minut.
- Vyjměte je děrovanou lžící.
- Přidejte do hrnce kapustu.
- Vařte a míchejte 2 minuty.
- Přidejte česnek a případně pepřové vločky.
- Vařte 1 minutu.
- Přidejte víno.
- Vařte ještě 2 minuty.
- Vmíchejte směs klobás a zbývající přísady.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Přikryté vařte, dokud kapusta nezměkne, 15-20 minut.