Podle tohoto receptu na kuře z pivní plechovky získáte lahodně šťavnaté kuře. Je ideální pro grilování v horkém letním dni. Druhou polovinu plechovky piva můžete vychutnat při přípravě večeře.
Ingredience
- ⅓ hrnku hnědého cukru
- 2 lžíce chilli
- 2 lžíce papriky
- 2 lžičky sušené hořčice
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ½ plechovky piva
- 1 celé kuře
Postup
- Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu, asi 190 °C.
- V malé misce smíchejte hnědý cukr, chilli, papriku, sušenou hořčici, sůl a černý pepř. Do středu talíře položte do poloviny naplněnou plechovku piva.
- Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Do horní dutiny kuřete nasypte 1 lžičku směsi koření.
- Celé kuře položte na plechovku s pivem tak, aby nohy byly u dna, držte je ve svislé poloze. Zbylou směsí koření potřete celý povrch kuřete.
- Kuře postavené na plechovce položte přímo na předehřátý gril. Zavřete víko a grilujte kuře, dokud není u kosti růžové a šťáva není čirá, přibližně 1 hodinu a 15 minut. Teploměr s okamžitým měřením zapíchnutý do nejsilnější části stehna v blízkosti kosti by měl ukazovat 74 °C.
- Vyjměte kuře z grilu a vyhoďte plechovku piva. Přikryjte kuře zdvojeným plátem alobalu a před krájením jej nechte 10 minut odpočívat v teple.