Tyto grilované půlky avokáda s vegetariánským ceviche jsou veganské a bezlepkové! Jsou jasnou a lehkou přílohou ke grilování nebo předkrmem.
Ingredience
- 2 lžíce kokosového mléka
- kůra a šťáva z 1 limetky a klínky limetky na podávání
- ¼ šálku nadrobno nakrájené červené cibule
- ½ stroužku česneku, mletého
- 1 plechovka palmových srdcí, scezená, opláchnutá a nakrájená na kostičky
- 1 šálek cherry rajčátek nakrájených na kostičky
- ⅓ šálku koriandru nakrájeného na kostičky
- ½ jalapeños nebo serrano nakrájeného na kostičky, v případě potřeby více
- ¼ lžičky mořské soli, další na posypání
- čerstvě mletý černý pepř
- 4 zralá, ale pevná avokáda
- extra panenský olivový olej, na pokapání
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte kokosové mléko, limetkovou kůru a šťávu, červenou cibuli a česnek.
- Promíchejte, přidejte palmová srdíčka, rajčata, koriandr, jalapeños, sůl a pepř podle chuti.
- Odstavte.
- Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Když je gril předehřátý, rozkrojte avokáda na poloviny, odstraňte z nich pecky a každou polovinu pokapejte olivovým olejem, limetkovou šťávou, osolte a opepřete.
- Půlky avokáda grilujte řeznou stranou dolů 3 až 4 minuty nebo dokud se na nich nevytvoří škraloup.
- Vyjměte je z grilu, položte na talíř a každou polovinu avokáda naplňte náplní.
- Podávejte se špetkou soli, pokud je to nutné, a klíny limetky.