Tuňáková pomazánka je příjemné jídlo k obědu. Tento základní recept je dokonalou kombinací krémové a křupavé směsi tuňáka, majonézy, nakládané zeleniny, celeru, šalotky a citronové šťávy.
Ingredience
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 až 4 lžíce majonézy
- 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na malé kostičky
- 1 malá šalotka nebo 1/4 červené cibule, nakrájená na malé kostičky
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (z 1/2 citronu)
- 1 lžíce nakládaných okurek
- Sůl a pepř
Postup
- Slijte konzervy s tuňákem a maso vložte do mísy.
- K tuňákovi přidejte 2 lžíce majonézy, celer, šalotku, citronovou šťávu, nakládanou okurku, posypte solí a pepřem.
- Promíchejte vidličkou, aby se směs spojila, a přitom rozbijte případné velké kousky tuňáka.
- Chcete-li tuňákový salát hladší a krémovější, přidejte více majonézy. Ochutnejte a přidejte další ingredience podle chuti.
- Použijte ihned do sendvičů nebo uchovávejte v zakryté nádobě v chladničce až týden.