Tento recept na pečenou rybu s citronovou smetanovou omáčkou se připravuje v jedné zapékací misce.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 x 150-180 g rybích filetů, asi 1,5 cm silných, bez kůže a kostí
- 50 g (4 lžíce) nesoleného másla
- 65 ml smetany, husté/zahuštěné
- 1-2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 2 lžíce šalotky, jemně nasekané
- čerstvá petrželka a plátky citronu, na podávání
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Rybu vložte do pečicí nádoby – dbejte na to, aby nebyla příliš namačkaná.
- Obě strany ryby posypejte solí a pepřem.
- Máslo, smetanu, česnek, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dejte do nádoby nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby.
- V mikrovlnné troubě ohřívejte 2 x 30 sekund za stálého míchání, dokud se máslo nerozpustí a nezůstane hladké.
- Rybu posypeme šalotkou a přelijeme omáčkou.
- Pečte 10 až 12 minut nebo dokud není ryba upečená.
- Vyjměte rybu z trouby a přendejte ji na talíře.
- Lžící přelijte omáčkou a ozdobte petrželkou a případně plátky citronu.