Tyto plněné banánové papriky jsou plněné italskou klobásovou směsí a pečené v lahodné rajčatové omáčce.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 1 hodina 30 minut
- Celkem: 2 hodiny
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 8 banánových paprik
- 2 lžíce másla
- ½ šálku nakrájené cibule
- ½ šálku nasekaného celeru
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 a ½ lžičky soli, rozděleno
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého černého pepře, rozděleno
- ½ šálku strouhaného parmezánu
- 1 velké vejce
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 500 g horké italské klobásy
- 500 g jemné italské klobásy
- 1 a ½ šálku strouhanky
Postup
- Odřízněte vrcholky paprik. Odstraňte žebra a semena, poté papriky opláchněte.
- Jedlé části vršků nakrájejte a dejte stranou.
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Přidejte papriky, snižte teplotu a vařte, dokud nezměknou, ale zůstanou pevné, asi 5 minut.
- Slijte vodu a dejte stranou.
- Máslo rozehřejte na střední pánvi na mírném ohni.
- Na rozpáleném másle osmahněte rezervovanou nakrájenou papriku, cibuli a celer do změknutí, 3 až 5 minut.
- Vmíchejte drcená rajčata, rajčatovou omáčku a česnek.
- Dochuťte 1 1/2 lžičky soli, bazalkou, oreganem a 1/4 lžičky černého pepře.
- Dusíme odkryté 10 minut.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Mezitím ve velké míse smíchejte parmezán, vejce, worcestrovou omáčku, 1 zbývající lžičku soli a zbývající 1/4 lžičky černého pepře.
- Smíchejte horkou klobásu, jemnou klobásu, strouhanku a 1 šálek směsi rajčatové omáčky, dokud se dobře nespojí.
- Každou papriku naplňte klobásovou směsí pomocí zdobicího sáčku nebo plniče klobás.
- Vložte do tříčtvrteční zapékací misky.
- Papriky přelijte zbývající směsí rajčatové omáčky.
- Pečte odkryté v předehřáté troubě, dokud omáčka nevybublá a klobása není upečená, asi 1 hodinu.
- Teploměr vložený do náplně by měl ukazovat nejméně 72 °C.