Křehké, aromatické králičí maso v kombinaci se zakysanou smetanou a kořením tvoří úžasný pokrm hasenpfeffer.
Ingredience
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 3 šálky bílého octa
- 3 šálky vody
- 1 lžíce nakládacího koření
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 bobkové listy
- 8 celých hřebíčků
- 1 králík (1125 g), stažený z kůže, nakrájený na kousky o velikosti porce
- 1/4 šálku hladké mouky
- 2 až 3 lžíce másla
- 1 šálek zakysané smetany
Postup
- Ve velké nekovové míse smíchejte cibuli, ocet, vodu a koření.
- Přidejte kousky králíka.
- Přikryjte a za občasného otáčení uložte na 48 hodin do chladničky.
- Maso vyjměte, sceďte a marinádu si uschovejte.
- Maso dobře osušte.
- Lehce ho obalte v mouce.
- Na velké pánvi rozpusťte máslo.
- Maso dobře opečte.
- Postupně přidejte 2 až 2 a 1/2 šálku vyhrazené marinády.
- Přikryjte a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte do změknutí, asi 30 minut.
- Maso vyjměte na teplý talíř.
- Do šťávy z pánve přidejte zakysanou smetanu. Míchejte, dokud se maso neprohřeje.
- Lžící přelijte králíka.