Tento recept na krevetovou pizzu je plný velké chuti, krevet a 3 sýrů. Je česneková, krémová a je to naprostá lahůdka pro všechny.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 8 (1 pizza)
Ingredience
- 1 těsto na pizzu
- 250 g středně velkých krevet, zbavených kůže a oloupaných
- ¼ lžičky plus ⅛ lžičky soli, rozděleno
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- ½ šálku plnotučného mléčného sýra ricotta
- čerstvě mletý černý pepř
- ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
- ¼ šálku drceného parmezánu
- nasekaná petržel na ozdobu
Postup
- Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C.
- Pokud kámen na pizzu nemáte, můžete pizzu připravit na plechu.
- Pokud jsou krevety mražené, rozmrazte je předem. Česnek rozmělněte. Krevety osušte.
- Ve středně velké míse smíchejte krevety s prolisovaným česnekem a ¼ lžičky soli.
- Na středně velké pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu.
- Krevety smažte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou neprůhledné a propečené, a otáčejte je kleštěmi.
- Po upečení krevety přendejte do mísy.
- V malé misce smíchejte ricottu se ⅛ lžičkou košer soli a čerstvě mletým pepřem.
- Upečte pizzu: Těsto roztáhněte do kruhu. Poté těsto opatrně položte na desku na pizzu.
- Pokud nemáte k dispozici mřížku na pizzu, můžete použít plech bez okraje nebo zadní stranu plechu s okrajem.
- Na těsto rozetřete ochucenou ricottu a poté ¼ hrnku sýra mozzarella.
- Přidejte krevety, přičemž máslo si nechte na dně mísy.
- Navrch dejte zbývající ¼ hrnku sýra mozzarella a parmezán.
- Přidejte kapku rezervovaného másla (použijte asi polovinu).
- Pomocí škrabky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
- Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
- Navrch přidejte nasekanou petrželku.
- Nakrájejte na kousky a ihned podávejte (nejjednodušší je krájet nožem, aby se krevety prořízly).