Sendviče French Dip se připravují snadněji, než si myslíte. Určitě k nim vyzkoušejte omáčku au jus.
Ingredience
- 500 g nakrájeného hovězího masa Pastrami deli
- 4 rohlíky hoagie
- 8 plátků sýra provolone nebo 1 a 1/2 hrnku strouhaného sýra mozzarella
- 10-12 žampionů nakrájených na silné plátky
- česneková sůl a černý pepř, podle chuti
- 1 a 1/2 šálku hovězího vývaru
Postup
- Žampiony osmahněte dozlatova a do měkka.
- Podle chuti je posypeme česnekovou solí a pepřem.
- Houby vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Na stejné pánvi (bez čištění) přidejte 1 a 1/2 šálku hovězího vývaru a několik minut povařte, aby se mírně zredukoval.
- Vývar ochuťte podle chuti (chcete, aby byl aromatický pro použití jako dip) a poté jej stáhněte z ohně – tento vývar je vaše omáčka „au jus“.
- Rozpalte velkou pánev na středním ohni.
- Přidejte malý kousek másla, a když máslo zasyčí, opečte na něm řeznou stranu závitků jen do zlatova.
- Maso pastrami rovnoměrně rozdělte na čtyři sendviče.
- Navrch dejte sýr a žampiony.
- Zapékejte při teplotě dokud se sýr nerozpustí a maso není horké.
- Každý sendvič podávejte s jednotlivým ramekinem AuJus – Dipu ke každému soustu.