Recept na kajunského opáleného sumce

Grilované rybyGrilováníRyby

Tento recept pochází původem z Louisiany a je to tradiční pokrm místní afro-americké komunity. Nyní si ho můžete vyzkoušet i u vás doma. Přípravu doporučujeme spíše na venkovním grilu.

Ingredience

  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého kajenského pepře
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušené petrželky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 4 filety ze sumce, stažené z kůže
  • ¾ hrnku másla

Postup

  1. V mělké misce smíchejte sůl, černý a kajenský pepř, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, petrželku, oregano a tymián, dokud se důkladně nespojí. Filety ze sumce vtlačte do směsi koření, aby se důkladně obalily.
  2. V misce rozpusťte máslo a dejte ho stranou.
  3. Rozpalte gril a položte na něj těžkou pánev. Do pánve nalijte asi 1/4 hrnku rozpuštěného másla.
  4. Když je máslo na pánvi rozpálené, položte na ni filety ze sumce. Smažte, dokud se na filetech nepřipálí koření a sumec nebude neprůhledný a maso se bude odlupovat, asi 3 minuty z každé strany.
  5. Při podávání přelijte sumce zbývajícím 1/2 hrnkem másla.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang