Ty nejlepší podmáslové palačinky pro domácí vydatnou snídani prostě nepřekonáte. V kombinaci s klobásou a čerstvým ovocem vytvoříte lahodné ranní jídlo.
Ingredience
- 4 šálky hladké mouky
- 1/4 hrnku cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 4 velká vejce, pokojová teplota
- 4 šálky podmáslí
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a prášek do pečiva.
- V jiné míse prošlehejte vejce a podmáslí, dokud se nespojí.
- Vmíchejte je do suchých přísad, dokud se nepromíchají.
- Těsto nalijte po 1/4 hrnku na lehce vymaštěnou rozpálenou pánvičku.
- Jakmile se na povrchu vytvoří bubliny, otočte.
- Vařte, dokud druhá strana není zlatavě hnědá.