Připravte si tuto verzi klasického indického pokrmu, která je založená na rajčatech a obsahuje navíc špenát a papriky.
Ingredience
- 450 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky.
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička papriky
- ¼ lžičky pálivého chilli
- 1 a ½ lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
- 1 tyčinka skořice
- 3 rozpůlené kardamomové lusky
- 1 malá až střední zelená chilli paprička
- ½ lžičky celého římského kmínu
- 1 středně velká cibule, nahrubo nakrájená
- 2 stroužky česneku, velmi jemně nasekané
- 2 a ½ cm dlouhý zázvor, nastrouhaný
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- 250 ml passaty
- 1 červená paprika zbavená semen, nakrájená na malé kousky
- 1 střední rajče, nakrájené na kousky
- 85 g listů baby špenátu
- hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- čapátí placky nebo rýže basmati, k servírování
Postup
- Kuřecí maso vložte do středně velké mísy. Smíchejte s limetkovou šťávou, paprikou, chilli a mletým černým pepřem a nechte marinovat alespoň 15 minut.
- Ve velké nepřilnavé pánvi wok nebo pánvi na smažení rozehřejte 1 lžíci oleje. Vhoďte skořici, kardamomové lusky, celé chilli a kmín a krátce orestujte, aby se vybarvily a uvolnily svou vůni.
- Vmíchejte cibuli, česnek a zázvor a smažte na středním plameni 3-4 minuty, dokud cibule nezačne hnědnout. Přidejte zbývající olej, pak vhoďte kuřecí maso a smažte 2-3 minuty nebo dokud maso nebude hotové.
- Smíchejte kurkumu, mletý římský kmín, mletý koriandr a garam masalu. Dejte do pánve, snižte teplotu na střední a vařte 2 minuty. Přilijte passatu a 150 ml vody a vhoďte kousky papriky. Když začne bublat, snižte teplotu a vařte 15-20 minut nebo dokud kuře nezměkne.
- Vmíchejte rajče, 2-3 minuty povařte, pak přidejte špenát a obraťte ho v pánvi, aby jen zavadl. Dochuťte trochou soli. Pokud chcete omáčku zředit, přilijte trochu vody.
- Před podáváním odstraňte skořicovou tyčinku, chilli a lusky kardamomu. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s čapátí plackami nebo rýží basmati.