Tyto snadné řezy se rychle stanou stálicí ve vaší kuchyni. Jsou návykové a rozhodně nezůstanete jen u jednoho kousku ke kávě.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¾ hrnku bílého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ½ hrnku studeného másla
  • 1 vejce
  • ¾ hrnku mléka nebo podle potřeby
  • 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu

Na drobenku:

  • ⅔ hrnku bílého cukru
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ hrnku studeného másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou čtvercovou formu.
  2. Připravte si drobenku. V míse smíchejte cukr, mouku a skořici. Vmíchejte máslo, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku a dejte stranou.
  3. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte máslo, dokud směs nepřipomíná hrubou drobenku. V samostatné míse vyšlehejte vejce a mléko a vmíchejte vanilku. Směs vajec vlijte do právě připravené drobenky a smíchejte. Rozetřete do připravené formy a posypte ho odloženou drobenkou.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, vyzkoušejte špejlí. Před krájením nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang