Tento recept na domácí banánový pudink je skvělou volbou kdykoli během roku. Celá Vaše rodina ho bude milovat.
Ingredience
- ⅔ šálku bílého cukru
- ⅓ šálku hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- 3 rozšlehaná vejce
- 2 šálky mléka
- 2 lžíce změklého másla
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 banány, oloupané a nakrájené na plátky
- ½ balení (340 g) vanilkových oplatek
Postup
- Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, mouku a sůl, přidejte vejce a dobře promíchejte.
- Vmíchejte mléko a za stálého míchání vařte na mírném ohni.
- Když směs zhoustne natolik, že pokryje hřbet kovové lžíce, stáhněte ji z ohně, pokračujte v míchání a nechte mírně vychladnout.
- Vmíchejte máslo a vanilku, dokud nevznikne hladká hmota.
- Pudink navrstvíme na banány a vanilkové oplatky do servírovací misky.
- Před podáváním nechte alespoň 1 hodinu chladit v chladničce.