Naučte se i vy připravit tuto dnes už klasickou pomazánku z cizrny. Podávejte s hranolky čerstvé zeleniny.

Ingredience

  • 1 plechovka vařené cizrny
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce sezamové tahini pasty
  • 1 a 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (z 1/2 citronu) a další podle potřeby
  • 1 malý stroužek česneku, nahrubo nasekaný
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • K servírování: pita chléb, syrová nakrájená zelenina

Postup

  1. Cizrnu slijte (tekutinu si ponechte pro pozdější použití) a propláchněte. Pokud vám to čas a trpělivost dovolí, odštípněte z každé cizrny slupky; díky tomu bude váš hummus hladší.
  2. Do mixéru dejte cizrnu, olivový olej, tahini pastu, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Hummus mixujte, dokud nebude hladký, nejméně 5 minut.
  3. Ochutnejte a přidejte další přísady podle chuti. Pokud je váš hummus tužší, než byste chtěli, vmíchejte 2 až 3 lžíce vyhrazené tekutiny z cizrny, aby se hummus zředil a byl krémovější.
  4. Přendejte do misky a podávejte s pita chlebem nebo syrovou zeleninou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang