Naučte se i vy připravit tuto dnes už klasickou pomazánku z cizrny. Podávejte s hranolky čerstvé zeleniny.
Ingredience
- 1 plechovka vařené cizrny
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce sezamové tahini pasty
- 1 a 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (z 1/2 citronu) a další podle potřeby
- 1 malý stroužek česneku, nahrubo nasekaný
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- K servírování: pita chléb, syrová nakrájená zelenina
Postup
- Cizrnu slijte (tekutinu si ponechte pro pozdější použití) a propláchněte. Pokud vám to čas a trpělivost dovolí, odštípněte z každé cizrny slupky; díky tomu bude váš hummus hladší.
- Do mixéru dejte cizrnu, olivový olej, tahini pastu, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Hummus mixujte, dokud nebude hladký, nejméně 5 minut.
- Ochutnejte a přidejte další přísady podle chuti. Pokud je váš hummus tužší, než byste chtěli, vmíchejte 2 až 3 lžíce vyhrazené tekutiny z cizrny, aby se hummus zředil a byl krémovější.
- Přendejte do misky a podávejte s pita chlebem nebo syrovou zeleninou.