Recept na glazovanou mrkev

Grilovaná zeleninaZeleninové přílohy

Rychlá a snadná úprava mrkve. Pečení vždycky vyzdvihne to nejlepší z mrkve. A zkaramelizované okraje jsou na tomto receptu to nejlepší, mrkev už nebudete chtít připravovat jinak.

Ingredience

  • 1 kg oloupané mrkve
  • 40 g hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 30 g másla, rozpuštěné (nebo olivový olej)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • petržel na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Nakrájejte mrkev na 4 cm kousky. Silnější konce rozpulte, aby byly všechny zhruba stejně široké.
  3. Dejte do mísy s cukrem, máslem, česnekem, olejem, solí a pepřem. Nasypte na plech a rozprostřete.
  4. Pečte 15 minut. Promíchejte, poté pečte dalších 10 minut, dokud nejsou měkké a na okrajích zkaramelizované a na plechu nezůstane spousta glazury.
  5. Mrkev přelijte glazurou, případně posypte petrželkou. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang