Tento jednoduchý wrap je inspirovaný populárním wrapem ze Starbucks a nyní si jej připravte i doma. Slaný sýr feta mu dodá příjemnou sytost, zatímco díky špenátu a sušeným rajčatům je plný zeleniny a zdravý.
Ingredience
- 1/3 hrnku smetanového sýra pokojové teploty
- 1 lžička rajčatového protlaku z tuby
- 1-2 lžičky jemné mořské soli
- 2 špetky sušeného česneku
- 2 špetky sušené cibule
- 6 vícezrnných tortill
- olej
- 12 bílků
- 1 balení baby špenátu
- 10 sušených rajčat, jemně nasekaných
- 60 g fety, rozdrobené
- pepř podle chuti
Postup
- V malé misce smíchejte smetanový sýr, rajčatový protlak, 1/4 lžičky soli, 1 špetku sušeného česneku a špetku sušené cibule dohladka.
- Rajčatový krémový sýr rozetřete na střed tortill.
- Ve střední misce vyšlehejte bílky se zbývající 1 lžičkou soli, 1 špetkou sušeného česneku a cibule dohladka.
- Rozpalte nepřilnavou pánev a lehce ji potřete olejem. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 5 minut. Špenát rovnoměrně rozdělte na tortilly a položte ho na krémový sýr spolu s fetou a sušenými rajčaty.
- Pánev opět postříkejte olejem a uvařte bílky, jemně je po pánvi prohánějte, dokud nebudou z větší části pevné, asi 5 minut a také rozdělte na tortilly.
- Očistěte pánev a znovu postříkejte olejem (případně můžete rozehřát kontaktní gril). Každý wrap přeložte jako burrito tak, aby byly konce zastrčené a žádná náplň nevypadla.
- Vložte je do pánve nebo grilu tak, aby se jich tam vešlo co nejvíc najednou. Smažte je z obou stran dozlatova, celkem asi 4-6 minut.