Tato snadná vegetariánská verze klasického thajského kari je hotová za méně než hodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 šalotky nakrájené nadrobno
- 4 lžíce thajské zelené kari pasty
- 1 červená chilli paprička, zbavená slupky a nakrájená nadrobno
- 350 g máslové dýně, oloupané a nakrájené na 1,5 cm kostky
- 1 velká červená paprika, zbavená slupky a nakrájená na silné plátky
- 400 g plechovky plnotučného kokosového mléka
- 5 limetkových listů
- 150 g mangetoutu
- 100 g baby kukuřice, podélně rozpůlené
- 1 malý svazek koriandru, nahrubo nasekaný
- vařená rýže a limetkové klínky, k podávání
Postup
- Ve velkém ohnivzdorném pekáči s těsně přiléhajícím víkem rozehřejte olej.
- Přidejte šalotku s velkou špetkou soli a smažte 7-10 minut na mírném ohni, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat.
- Přidejte kari pastu a chilli a smažte 2 minuty.
- Přisypte dýni a pepř a poté vmíchejte kokosové mléko spolu s 200 ml vody.
- Přidejte limetkové listy, přikryjte a vařte 15-20 minut nebo dokud dýně nezměkne.
- Do kari vmíchejte mangetout a baby kukuřici, poté je znovu přikryjte a vařte na středně mírném ohni dalších 5 minut nebo dokud zelenina není uvařená.
- Dochuťte a vmíchejte polovinu koriandru.
- Odstraňte listy limetky a vyhoďte je.
- Kari rozdělte lžící do hlubokých misek, posypte zbylým koriandrem a podávejte s rýží a limetkovými klínky na vymačkání.