Tento snadný recept na pečenou kabochu je vynikající přílohou! Sladkou dýni doplňují sezamová semínka, šalvěj a ořechový sezamovo-zázvorový dresink.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 4 až 6
Ingredience
- 1 dýně kabocha
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- dresink ze sezamového zázvoru, na pokapání
- ¼ šálku nakrájené šalvěje
- sezamová semínka
- mikrozelenina
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a dýni (vcelku) v troubě 10 minut zahřívejte, aby se dala lépe krájet.
- Vyložte 2 plechy na pečení pečicím papírem.
- Rozkrojte dýni podélně napůl, vydlabejte vnitřek a semínka a poté ji nakrájejte na 4 cm plátky.
- Rozdělte plátky na plechy, pokapejte je olivovým olejem, posypte solí a pepřem a pečte 25 až 30 minut.
- V polovině pečení je obraťte, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. (Poznámka: slupka by měla být měkká a je také jedlá.)
- Upečené dýně naaranžujte na mělký talíř.
- Pokapejte dresinkem a posypte šalotkou, sezamovými semínky a mikrozeleninou.
- Podle chuti ještě osolte a opepřete a podávejte.