První věc, co mi ráno přišla na mysl, byla „Díky bohu, že je pátek“. Sedět v kanceláři během prázdnin, je pro mě věc téměř nesnesitelná. Pracovní morálka na bodu mrazu a ke každému úkolu se musím přemlouvat. Co vám nepřidá je, když musíte každý den komunikovat s člověkem, který nejen, že neudělá lautr nic navíc, ale ještě vám ztěžuje a znepříjemňuje i to zhola nutné. Kdo mě zná, ví, že jsem osoba mírumilovná, co vyjde prakticky s každým. V tomhle případě se ze mě stává běsnící, vzteky se klepající uzlíček nervů a mám co dělat, abych na toho člověka neskočila a nezačala do něj bušit pěstičkama.

Abych si (a taky vám samozřejmě) vylepšila náladu, sepsala jsem recept na cheesecake, který jsme pekly s mojí maminkou (proto to „co dům dal“, jelikož můj dům, by tohle rozhodně nedal) o jednom víkendu, kdy likvidovala zbytky z lednice.

A na tom bych ráda demonstrovala, že i když vás něco vytočí, tak vždycky můžete přijít domu a z obsahu lednice spáchat něco, co bude moc dobré a rozhodně vám zlepší náladu.

Co budete potřebovat:

PS: klidně si ingredience upravte podle vašich zásob

Na náplň:

  • 2 balení ricotty
  • 1 tvaroh ve vaničce (my měly polotučný)
  • 2 vejce
  • 100g cukru krupice
  • citronová kůra (z bio citronu, jinak nahraďte třeba extraktem)
  • na spodek:
  • velká krabice Bebe Dobré ráno oříškové (je v tom 8 malých balení)
  • 1/3 měkkého másla

Nahoru:

  • pytlík mražených jahod
  • 3 plátky želatiny
  • trochu cukru podle chuti

Postup

Sušenky a máslo rozmixujte v mixéru, až z toho bude spojená hmota. Vezměte dortovou formu a na dno dejte pečící papír. Na to potom vtlačte rozmixované sušenky.

V míse našlehejte ricottu s tvarohem, vejcem, cukrem a citronem (můžete přidat i lžičku vanilkového extraktu). Hmotu navrstvěte na těsto a uhlaďte. Troubu předehřejte na 150°C a dort pečte cca 45 minut (chce to sledovat). Nakonec nechte v troubě vychladnout (nebo pokud se vám nechce čekat, jako nám, tak ho normálně vyndejte a nechte vychladit).

V rendlíku rozehřejte jahody s cukrem, až budou horké přidejte želatinu. Nechte trošku zchladnout a poté nalijte na dort. Nějakým šikovným nástrojem (z nejhoršího nožem) oddělte obvod formy od cheesecaku a vyndejte z formy. No a pak hurá do něj.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang