Recept na plněné papriky poblano

Kuřecí masoZeleninová jídla
Plněná paprika

Tyto v troubě pečené papriky poblano plněné kuřecím masem jsou velmi chutné a jejich příprava je překvapivě snadná.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Přídavný čas: 5 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • olivový olej ve spreji
  • 4 středně velké papriky poblano
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 střední rajčata nakrájená na kostičky
  • ½ střední cibule nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce čerstvého mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 šálky vařených kuřecích prsou, rozdrobených
  • 1 šálek mozzarelly zčásti odtučněné, rozdrobené
  • ½ šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • ½ hrnku ostrého čedaru, rozdrobeného

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Velký plech s okrajem vhodný do trouby a do pekáče vyložte fólií a postříkejte ji olejem.
  3. Opláchněte a osušte poblanos.
  4. Odřízněte tenké plátky z vrcholků a odstraňte jádro a semínka.
  5. Po celé délce každé papriky udělejte zářez. Odložte stranou.
  6. Na velké hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
  7. Přidejte rajčata, cibuli, česnek, sůl, oregano a kmín.
  8. Za častého míchání vařte, dokud se tekutiny neodpaří, 5-7 minut.
  9. Když je oheň vypnutý, vmíchejte kuřecí maso, mozzarellu a koriandr a dobře promíchejte.
  10. Náplň rozdělte na papriky, přidávejte ji shora a přitlačte, aby se naplnila celá paprika.
  11. Náplň zabalte do každé papriky, aby se nerozlila na plech.
  12. Papriky položte na připravený plech rozříznutou stranou nahoru.
  13. Lehce je postříkejte olivovým olejem.
  14. Pečte, dokud nejsou papriky poblanos měkké a místy zuhelnatělé, přibližně 30 minut.
  15. Vyjměte plech z trouby a přepněte troubu na režim pečení.
  16. Papriky posypte sýrem čedar a posypte jím otevřenou část, do které jste udělali zářez.
  17. Papriky opékejte jen dokud se sýr nerozpustí, asi 1-2 minuty.
  18. Před podáváním je nechte 5 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang