Jedná se o velmi chutný těstovinový salát se slaninou, která mu dodává příjemnou chuť.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 balení nevařených tříbarevných těstovin rotini
- 10 plátků slaniny
- 1 šálek majonézy
- 3 lžíce suché farmářské salátové zálivky
- ½ lžičky česnekového pepře
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ½ šálku mléka nebo podle potřeby
- 1 velké nakrájené rajče
- 1 plechovka nakrájených černých oliv
- 1 šálek rozdrobeného ostrého sýra čedar
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
- Vařte rotini, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 8 minut.
- Slijte je.
- Slaninu vložte do pánve na středně vysokou teplotu a opečte ji, dokud rovnoměrně nezhnědne.
- Slijte ji a nakrájejte.
- Ve velké míse smíchejte majonézu, dresink, česnekový pepř a česnekový prášek.
- Vmíchejte mléko, dokud nevznikne hladká hmota.
- Vložte rotini, slaninu, rajčata, černé olivy a sýr do mísy a promíchejte, aby se dresink smíchal.
- Přikryjte a dejte vychladit alespoň na 1 hodinu do chladničky.
- Pokud se vám salát zdá trochu suchý, přilijte další mléko.