Jedná se o snadný a chutný quiche, jehož příprava nezabere mnoho času a který se připravuje ze zmrazeného koláčového korpusu, kousků slaniny, smetany a dvou druhů sýra.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 hluboký mražený koláčový korpus (23 cm)
- 1 plechovka kousků slaniny
- ½ šálku nakrájené cibule
- 140 g strouhaného švýcarského sýra
- 85 g strouhaného parmezánu
- 4 lehce rozšlehaná vejce
- 1 šálek smetany půl na půl
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Na plech položte nerozmrazenou koláčovou placku.
- Ve středně velké míse smíchejte slaninu, nakrájenou cibuli a oba sýry. Tuto směs nalijte do korpusu.
- V misce smíchejte vejce a smetanu, dokud se nespojí.
- Vaječnou směs nalijte na sýrovou směs.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
- Snižte teplotu na 175 °C a pečte dalších 35 minut, dokud povrch quiche nezačne zlátnout.