Recept na čokoládový koláč flan

DezertyKoláče a buchtySladká jídla
Čokoládový koláč flan

Čokoládový koláč flan spočívá na bohaté vrstvě čokoládového dortu a je přelitý rozpuštěným karamelem.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 2 hodiny
  • Přídavný čas: 5 hodin
  • Celkem: 7 hodin 30 minut
  • Počet porcí: 18

Ingredience

  • nepřilnavý sprej na vaření
  • ½ šálku polevy Smucker’s s karamelovou příchutí
  • 1 balení ďábelské dortové směsi
  • 1 šálek vody
  • 3 velká vejce
  • ½ šálku čistého rostlinného oleje

Na flan

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 plechovka odpařeného mléka
  • 4 velká vejce při pokojové teplotě
  • 115 g změklého smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Dvanácti-šálkovou drážkovanou formu potřete nepřilnavým sprejem.
  3. Do trubičkové části formy vložte kus srolované fólie, aby se koláč nerozlil po povrchu.
  4. Do připravené formy nalijte karamelovou polevu.
  5. Ve velké míse vyšlehejte dortovou směs, vodu, 3 vejce a rostlinný olej, dokud se dobře nespojí.
  6. Rovnoměrně nalijte na karamelovou polevu.
  7. V mixéru smíchejte kondenzované mléko, odpařené mléko, 4 vejce, smetanový sýr a vanilku.
  8. Zpracujte do hladka.
  9. Pomalu nalijte na těsto. Během pečení bude koláč stoupat a mléčná směs bude klesat ke dnu.
  10. Kus alobalu potřete nepřilnavým sprejem.
  11. Formu pevně zakryjte fólií potaženou stranou dolů. Formu umístěte do velkého pekáče.
  12. Do pekáče nalijte horkou vodu do hloubky 5 cm.
  13. Pečte v předehřáté troubě, dokud z párátka zapíchnutého do středu nevypadne pár vlhkých drobků, asi 2 hodiny.
  14. Koláč položte na chladicí mřížku a nechte 15 minut vychladnout.
  15. Odstraňte fólii a překlopte koláč na servírovací talíř: talíř položte dnem vzhůru na pekáč, na něj umístěte další chladicí mřížku a pak koláč obraťte.
  16. Nechte koláč 1 hodinu chladnout při pokojové teplotě.
  17. Před podáváním chladit 4 hodiny nebo přes noc.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang