Naučte se vařit brambory na pánvi na sporáku jako rychlou a snadnou přílohu pro společnost nebo rodinu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 oloupané a na tenké plátky nakrájené brambory russet
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky
- 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička nasekaného čerstvého oregana
- ¼ lžičky papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 a ½ lžíce mletého česneku
- ⅛ lžička kajenského pepře – volitelně
Postup
- Máslo a olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
- Na dno pánve rozložte plátky brambor v jedné vrstvě.
- Vařte bez míchání 5 minut nebo dokud brambory nezačnou na dně hnědnout.
- Posypte plátky brambor tymiánem, petrželkou, rozmarýnem, oreganem a paprikou.
- Brambory otočte a pokračujte ve vaření 5 minut nebo dokud nezměknou.
- Vypněte oheň. Brambory posypte česnekem a kajenským pepřem.
- Lehce promíchejte, dokud česnek nezměkne, asi 1 minutu.