Recept na nejlepší brambory s česnekem a bylinkami

Bezmasá jídlaBramborová jídlaSlané recepty
Brambory s česnekem a bylinkami

Naučte se vařit brambory na pánvi na sporáku jako rychlou a snadnou přílohu pro společnost nebo rodinu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 oloupané a na tenké plátky nakrájené brambory russet
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička nasekaného čerstvého oregana
  • ¼ lžičky papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 a ½ lžíce mletého česneku
  • ⅛ lžička kajenského pepře – volitelně

Postup

  1. Máslo a olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
  2. Na dno pánve rozložte plátky brambor v jedné vrstvě.
  3. Vařte bez míchání 5 minut nebo dokud brambory nezačnou na dně hnědnout.
  4. Posypte plátky brambor tymiánem, petrželkou, rozmarýnem, oreganem a paprikou.
  5. Brambory otočte a pokračujte ve vaření 5 minut nebo dokud nezměknou.
  6. Vypněte oheň. Brambory posypte česnekem a kajenským pepřem.
  7. Lehce promíchejte, dokud česnek nezměkne, asi 1 minutu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang