KFC brambory jsou známé pro měkkou, krémovou bramborovou kaši zalitou jejich charakteristickou omáčkou, která je ideální pro namáčení křupavého smaženého kuřete a hranolek. Nyní vám přinášíme recept, jak si ji připravit doma.
Ingredience
- 1 dávka domácí omáčky KFC
- 1,5 kg škrobnatých brambor
- 1 lžíce soli (do vody)
- 75 g (5 lžic) nesoleného másla nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku (125 ml) smetany (husté/zahuštěné)
- 3/4 šálku (185 ml) mléka, plnotučného
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl podle chuti
Recept je na 8 až 10 porcí.
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na 3cm kostky.
- Vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci soli a vodu tak, aby byla 5 cm nad bramborami.
- Přiveďte vodu k varu a vařte 15 minut, dokud brambory nebudou velmi měkké a nezačnou se rozpadat.
- Slijte je a nechte v cedníku 3 minuty oschnout v páře.
- Mezitím v hrnci na středním plameni rozpusťte máslo.
- Přidejte smetanu a mléko, zahřívejte těsně před varem – nenechte vařit.
- Odstavte z plotny.
- Brambory propasírujte přes struhadlo na brambory nebo použijte šťouchadlo s otvory. Nepoužívejte šlehač – hmota by byla hustá.
- Přidejte horkou mléčnou směs, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře.
- Jemně promíchejte, dokud se nepromísí.
- Ochutnejte sůl a pepř, v případě potřeby přidejte.
- Přendejte do servírovací mísy. Přelijte omáčkou a ihned podávejte s čímkoli a ke všemu.
- Chcete-li zažít KFC jako doma, podávejte domácí smažené kuře (je lepší než KFC).