Ryby marinované v klasických mexických svěžích chutích a opečené dozlatova. Lehce nakládané červené zelí skvěle doplňuje měkkou rybu a vytváří skvělý kontrast mezi její strukturou. Skvělý recept na bílé rybí filety, smažené ryby vám nebudou chybět. Vyzkoušejte tento recept na rybí tacos.
Ingredience
Marináda na ryby:
- 600 g pevných filetů z bílé ryby
- kůra z 1 limetky
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce chipotle
- 1 lžíce jalapeňo z konzervy, jemně nasekané
- 1/4 šálku koriandru, jemně nasekaného
- 2 stroužky česneku, mleté
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Rychle nakládané zelí:
- 4 šálky červeného zelí , jemně nakrouhané
- 3 zelené cibulové stonky , jemně nakrájené na úhlopříčku
- 2 lžíce červeného vinného octa (nebo bílého vinného octa, jablečného octa)
- 1/2 lžičky soli
Růžová omáčka Taco:
- 3/4 šálku zakysané smetany (nebo jogurtu)
- 2-3 lžíce srirachy , upravte podle chuti
Vaření a podávání:
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 malých tortill (kukuřičných nebo moučných), ohřátých
- klínky limetky
- listy koriandru/cilantru
Postup
Marináda na ryby:
- V sáčku na zip smíchejte ingredience na marinádu na ryby.
- Odstavte na 20 minut, aby se marinovala – ne déle než 1 hodinu.
Nakládané zelí:
- Vložte ingredience na nakládané zelí do mísy.
- Promíchejte a nechte 30 minut odležet.
- Přebytečnou tekutinu slijte a zelí rukama naškrábejte (aby změklo).
- Odložte stranou.
Růžová omáčka:
- Smíchejte a promíchejte.
Příprava ryby:
- Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu.
- Rybu smažte 2 minuty z každé strany nebo dokud není zlatavá a propečená.
- Rybu vyjměte na talíř a poté ji rozkrájejte na větší kousky.
Sestavení:
- Tacos sestavte tak, že na ně položíte zelí, rybu, zakysanou smetanu a vymačkanou limetkovou šťávu.
- Tortillu přeložte a pochutnejte si.