Kombinaci slaniny, zakysané smetany, majonézy, šalotky a čedaru se těžko odolává. A přidáním rýžového nebo jablečného octa se všechny chutě ještě zvýrazní.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 plátky slaniny
- ¼ šálku zakysané smetany
- ¼ šálku majonézy
- 4 lžičky rýžového nebo jablečného octa
- ¼ lžičky mletého pepře
- 4 šálky jemně nasekaných růžiček brokolice
- ½ šálku nakrájené šalotky
- ½ šálku rozdrobeného extra ostrého sýra čedar
Postup
- Na velké pánvi na středním ohni opékejte slaninu do křupava 5 až 7 minut.
- Přeneste ji na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Ponechte si 1 lžíci slaninového tuku.
- Až slanina vychladne, nakrájejte ji na kousky.
- Ve velké míse vyšlehejte zakysanou smetanu, majonézu, ocet, pepř a rezervovaný tuk ze slaniny.
- Přidejte brokolici, šalotku, sýr a nakrájenou slaninu. Promíchejte, aby se dresink smíchal se zeleninou.
- Přikryjte a nechte v chladničce odležet až 2 dny.