Nejlepší kandovaná slanina, jakou jste kdy jedli, je sladká, kouřová a pikantní.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 až 35 minut
- Celkem: 35 až 40 minut
- Počet porcí: 4 až 6
Ingredience
- 1/4 šálku baleného světlého hnědého cukru
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 500 g tlustě nakrájené slaniny (asi 10 plátků)
Postup
- Stojan umístěte do středu trouby a zahřejte na 175 °C.
- Vyložte plech na pečení alobalem.
- Do velké mísy dejte hnědý cukr, černý pepř, kajenský pepř a zázvor a promíchejte je.
- Přidejte slaninu a promíchejte, dokud se plátky neobalí v cukrové směsi.
- Přeneste slaninu na plech a uspořádejte ji těsně vedle sebe v jedné vrstvě, přičemž dbejte na to, aby se plátky nepřekrývaly.
- Zbylou cukrovou směsí posypte vrchní část slaniny. Pečte 15 minut.
- Plátky obraťte a pečte, dokud slanina není žvýkavá, silně zkaramelizovaná a tuk se nevyškvaří, dalších 15 až 20 minut.
- Vyjměte slaninu z trouby a dejte stranou, dokud cukr mírně neztuhne, asi 1 minutu.
- Pomocí kleští přeneste plátky na čistý alobal nebo pečicí papír.
- Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.
- Slaninu uchovávejte v chladničce ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.