Tento recept na čokoládový trifle je tak snadný na přípravu.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 25 minut
- Přídavný čas: 8 hodin 30 minut
- Celkem: 9 hodin 25 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 1 balení směsi na brownie mix
- 1 velké vejce
- ¾ šálku vody, rozděleno
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 1 balení instantního čokoládového pudinku
- 1 balení (230 g) mražené šlehačky, rozmražené
- 1 balení (340 g) mražené šlehačky, rozmražené
- 1 tabulka čokoládových bonbonů
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte 23centimetrovou čtvercovou skleněnou formu na pečení.
- Ve velké míse smíchejte směs na brownies, vejce, 1/4 šálku vody a rostlinný olej.
- Míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Rozetřete do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá 2,5 cm od okrajů nevyjde čistá, 25 až 30 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout, asi 30 minut.
- Vychladlé koláčky nakrájejte na čtverečky o straně 2,5 cm a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko, zbývající 1/2 šálku vody a pudinkovou směs.
- Promíchejte dohladka.
- Vmíchejte 230 g šlehačky, dokud nezůstanou žádné šmouhy.
- 1/2 koláčků dejte do misky na drobné pečivo nebo do skleněné misky.
- Navrch dejte 1/2 pudinkové směsi a poté 1/2 340 g nádoby se šlehačkou.
- Vrstvy opakujte.
- Na ozdobu nastrouhejte čokoládu.
- Před podáváním dejte na 8 hodin do chladničky.