Tento okurkový salát s rajčaty a fetou obsahuje jednoduché ingredience, které jsou vítěznou kombinací. Osvěžující a chutný.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
Na salát
- 4 střední římská rajčata, nakrájená na kousky
- 1 anglická okurka nebo 4 malé zahradní okurky, nakrájené na plátky
- 170 g sýra feta, nejlépe velkých drobků nebo nakrájeného na kostičky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
- 1/4 šálku koriandru (nebo 1/4 svazku), nasekaného (místo koriandru můžete použít kopr)
Na dresink
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy z 1 středně velkého citronu
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/4 lžičky mořské soli nebo podle chuti
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky mletého kmínu
Postup
- V malé misce smíchejte ingredience na dresink: v míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře a 1/4 lžičky kmínu.
- Do velké mísy přidejte připravené ingredience na salát: nakrájená rajčata, plátky okurky, nadrobený sýr feta, plátky červené cibule a 1/4 šálku nasekaného koriandru.
- Těsně před podáváním salát pokapejte zálivkou a promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí.