Recept na zdravou sekanou

Hovězí masoMaso
Zdravá sekaná

Tento recept na zdravou sekanou je zjednodušenou verzí oblíbeného rodinného jídla.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • sprej na vaření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • ½ šálku sladké cibule nakrájené na kostičky
  • ½ lžičky mletého česneku
  • 500 g extra čistého (95%) mletého hovězího masa
  • 1 šálek celozrnné strouhanky
  • ¾ šálku strouhané mrkve
  • ¾ hrnku strouhané cukety
  • 2 velká vejce
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • ¼ šálku kečupu nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Formu na bochník o rozměrech 23 x 13 cm postříkejte sprejem na pečení.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  4. Na rozpáleném oleji smažte a míchejte zelenou papriku a cibuli, dokud cibule nezprůhlední a paprika nezměkne, 5 až 10 minut.
  5. Přidejte česnek a vařte, dokud se nerozvoní, 1 až 2 minuty.
  6. Pánev stáhněte z ohně.
  7. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, mrkev, cuketu, vejce, sůl, pepř a směs paprik.
  8. Rukama dobře promíchejte.
  9. Masovou směs vtlačte do připravené formy.
  10. Pečte v předehřáté troubě, dokud uprostřed nezrůžoví, 35 až 40 minut.
  11. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat alespoň 70 °C.
  12. Potřete sekanou kečupem a pokračujte v pečení, dokud se nevytvoří bublinky, přibližně dalších 5 minut.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang