Tento lahodný broskvový ledový čaj chutná nápadně podobně jako broskvový čaj známého italského řetězce restaurací. Čaj podávejte s ledem a podle potřeby ozdobte plátky broskví.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 35 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
Na broskvový sirup
- 1 šálek vody
- 1 šálek bílého cukru
- 2 plátky čerstvých broskví nebo více podle chuti
Na čaj
- 6 šálků vody
- 3 čajové sáčky
Postup
- V hrnci smíchejte 1 šálek vody, cukr a plátky broskví a přiveďte je k varu.
- Snižte teplotu na střední stupeň a vařte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, asi 5 minut.
- Odstavte hrnec z ohně, přikryjte ho a nechte broskve louhovat sirup, asi 30 minut.
- Sceďte a odstraňte plátky broskví.
- V samostatném hrnci přiveďte k varu 6 šálků zbývající vody.
- Odstavte z ohně, přidejte čajové sáčky, přikryjte a louhujte asi 5 minut.
- Vyjměte čajové sáčky z hrnce, přilijte broskvový sirup a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Uchovávejte v chladničce, dokud nebude připraven k podávání.