Tento recept na maďarský guláš je pikantní způsob úpravy dušeného hovězího masa. Lze ho připravit i z levnějších kusů hovězího masa a stále bude velmi křehký.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 15 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- ⅓ šálku rostlinného oleje
- 3 cibule nakrájené na plátky
- 2 lžíce maďarské sladké papriky
- 3 lžičky soli, rozdělené
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1,3 kg dušeného hovězího masa, nakrájeného na 4centimetrové kostky
- 1 a ½ šálku vody
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku, mletý
Postup
- Ve velkém hrnci nebo holandské troubě rozehřejte olej na středním plameni.
- Cibuli na oleji vařte a míchejte, dokud nezměkne (2 až 4 minuty).
- Vyjměte cibuli a dejte ji stranou.
- Ve středně velké míse smíchejte papriku, 2 lžičky soli a pepř.
- Kostky hovězího masa obalte ve směsi koření a opečte je v hrnci s cibulí ze všech stran dohněda.
- Vraťte cibuli do hrnce s hovězím masem.
- Přilijte vodu, rajčatový protlak, česnek a zbývající 1 lžičku soli.
- Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
- Přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud maso nezměkne, 1 a 1/2 až 2 hodiny.