Vyzkoušejte tento recept na mírně pálivé a lahodné mexické klobásy chorizo. Klobásovou směs můžete také naplnit do přírodních vepřových nebo kolagenových střívek a připravit je na grilu. Vynikající k snídani, obědu nebo večeři.
Ingredience
- 900 g vykostěného vepřového zadku (plece), nakrájeného na 2 cm kousky
- 1 a ½ lžíce drcených aleppských papriček
- 1 a ½ lžíce chilli
- 4 stroužky česneku, mleté
- 2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ¼ lžičky mletého koriandru
- ½ šálku bílého destilovaného octa
- 2 lžíce vody
- 1 lžička rostlinného oleje
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Sestavu hlavy mlýnku na maso a zásobník mlýnku na 1 hodinu zchlaďte v chladničce.
- Ve velké míse smíchejte vepřové maso, aleppské papričky, chilli, česnek, sůl, černý pepř, oregano, kmín, hřebíček a koriandr, dokud se důkladně nepromísí. Přikryjte a nechte 1 hodinu v chladničce.
- Naplňte velkou mísu kostkami ledu.
- Na kostky ledu položte menší kovovou misku, aby se do ní zachytilo mleté maso.
- Sestavte vychlazený mlýnek na maso.
- Směs vepřového masa umelte pomocí hrubé sekací desky do malé misky.
- Vraťte mleté maso na 30 minut do chladničky.
- Jemně vmíchejte ocet a vodu do vepřové směsi, dokud se důkladně nepromísí.
- Vytvarujte osm placiček, přikryjte je a uložte do chladničky, dokud se nerozvine chuť, 8 hodin až přes noc.
- Až budete připraveni k přípravě, rozehřejte olej na těžké pánvi na středně nízké teplotě.
- Smažte placičky po částech, dokud nezhnědnou a nejsou uprostřed růžové, 5 až 8 minut z každé strany.
Tipy
- Podle tohoto receptu získáte mírně pálivé mexické chorizo, které bude vyhovovat většině lidí. Chcete-li pikantnější chorizo, přidejte 5 až 15 rozdrcených chilli papriček pequín v závislosti na požadovaném stupni pálivosti.
- Papričky Aleppo pocházejí ze Sýrie a mají ovocnou, středně pálivou chuť. Najdete je ve specializovaných obchodech s kořením.
- Nezkracujte dobu chlazení – je velmi důležité, aby maso zůstalo po celou dobu mletí velmi chladné.