cuketove-lasagne-bez-nudli

Cuketové lasagne jsou ideální nízkosacharidovou večeří, která uspokojí vaši touhu po italském jídle. Jsou ideální v létě s čerstvou zeleninou a bylinkami ze zahrádky nebo v zimě, když potřebujete uklidňující jídlo. Nudle vám v ní nebudou chybět.

Ingredience

  • 2 velké cukety
  • 1 lžíce soli
  • 455 g mletého hovězího masa
  • 1 a ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 malá zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 plechovka (455 g) rajčatové omáčky
  • 1 šálek rajčatového protlaku
  • ¼ šálku červeného vína
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 3 lžíce horké vody nebo podle potřeby
  • 1 nádoba (425 g) nízkotučného sýra ricotta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 balení (455 g) mraženého sekaného špenátu, rozmrazeného a osušeného
  • 455 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky
  • 227 g strouhaného sýra mozzarella
  • 227 g strouhaného parmezánu

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. Vymažte hluboký pekáč o rozměrech 23×3 cm.
  3. Cukety nakrájejte podélně na velmi tenké plátky.
  4. Plátky lehce posypte solí. Dejte je stranou, aby se v cedníku osušily.
  5. Pro přípravu masové omáčky vařte mleté hovězí maso a černý pepř na velké pánvi na středním ohni za stálého míchání 5 minut.
  6. Přidejte zelený pepř a cibuli.
  7. Vařte a míchejte, dokud maso nezrůžoví.
  8. Vmíchejte rajčatovou omáčku, rajčatový protlak, víno, bazalku a oregano.
  9. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte malé množství horké vody.
  10. Přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu a za častého míchání vařte omáčku asi 20 minut.
  12. Mezitím v míse rozmíchejte ricottu, vejce a petrželku, dokud se dobře nespojí.
  13. Lasagne sestavíte tak, že na dno připraveného pekáče rozetřete 1/2 masové omáčky. Pokládejte 1/2 plátků cukety, 1/2 směsi ricotty, všechen špenát, poté všechny houby a nakonec 1/2 sýra mozzarella.
  14. Opakujte vrstvení zbývající masové omáčky, plátků cukety, směsi ricotty a mozzarelly.
  15. Povrch rovnoměrně potřete parmazánem.
  16. Přikryjte fólií.
  17. Pečte v předehřáté troubě 45 minut.
  18. Odstraňte fólii, zvyšte teplotu trouby na 175 °C a pečte dalších 15 minut.
  19. Před podáváním nechte lasagne 5 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang