Tato zlatavá palačinka, horká a nadýchaná z trouby se podává s domácím podmáslovým sirupem. Je to lahůdka, která otevírá oči. Pokud chcete nakrmit větší počet lidí, připravte si několik německých palačinek a nezapomeňte, že podmáslový sirup chutná skvěle i na vaflích a francouzských toastech.
Ingredience
- 6 velkých vajec
- 1 šálek 2% mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Podmáslový sirup:
- 1/2 šálku másla, nakrájeného na kostičky
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 3/4 šálku podmáslí
- 2 lžíce kukuřičného sirupu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- cukr moučka
- čerstvé borůvky (nepovinné)
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- První 4 přísady vložte do mixéru a zpracujte je do hladka.
- Rozpuštěné máslo nalijte do zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
- Misku nakloňte, aby se pokryla.
- Přidejte těsto.
- Pečte odkryté, dokud se nenafoukne a nezezlátne, asi 20 minut.
- Mezitím dejte máslo, cukr, podmáslí, kukuřičný sirup a jedlou sodu do malého hrnce a přiveďte k varu.
- Vařte odkryté 7 minut.
- Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku.
- Palačinku vyjměte z trouby.
- Poprašte je moučkovým cukrem.
- Ihned podávejte se sirupem a případně s čerstvými borůvkami.