S tímto receptem během půl hodiny vytvoříte lahodný salát, který se skvěle hodí jako lehká večeře.
Ingredience
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 500 g kuřecích prsou
- 1/2 hlávky čínského zelí, jemně nakrouhané
- 1/4 hlávky červeného zelí, nakrouhaná
- 1 velká mrkev, nastrouhaná
- 3 jarní cibulky, ořezané a nakrájené na tenké plátky, včetně zelených částí
- 1 plechovka nakrájených vodních kaštanů
- 1 plechovka mandarinek v nálevu, okapaná
- 1/3 hrnku rýžového vinného octa
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 a 1/2 lžičky chilli-česnekové omáčky nebo chilli omáčky
- 1/4 hrnku opražených plátkovaných mandlí
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte 1 lžíci sójové omáčky a 1/2 lžičky sezamového oleje a potřete kuřecí prsa. Rozložte je do zapékací misky a pečte asi 13 až 15 minut.
- Vyjměte z trouby, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na plátky.
- Ve velké míse smíchejte čínské zelí, červené zelí, mrkev, jarní cibulku, vodní kaštany, mandarinky a plátky kuřete.
- V samostatné míse prošlehejte 3 lžíce sójové omáčky, ocet, česnek, zázvor, olej, 1 1/2 lžičky sezamového oleje, hnědý cukr a chilli omáčku. Salát přelijte zálivkou a promíchejte.
- Salát z čínského zelí rozdělte do misek a každou porci posypte 2 lžičkami opražených mandlí.